WOONGAARD

Concept

VERKOCHT

Verdichtingsproject in een groene omgeving in Zaventem.

Programma

  • 25 appartementen verdeeld over twee gebouwen
  • Gemeenschappelijke aangelegde tuin
  • Ondergrondse parkeergarage

Ligging

Tuinwijkstraat 20

1930 Zaventem

België

VERKOCHT

Image in the right
PROJECT
Een zeer bijzonder woonproject


De Woongaard is een zeer bijzonder woonproject. Een fantastisch voorbeeld hoe een splinternieuw gebouw een baken wordt van rust. Maar tegelijk toch helemaal op gaat in een opmerkelijk urbanisatiemodel uit de vorige eeuw: de Tuinwijk.


Tuinwijken ‒ in Nederland worden ze ook tuindorpen genoemd ‒ zijn een fenomeen uit het begin van de jaren twintig van vorige eeuw. Los van hun herkenbare samenstelling, verwijst de term naar wijken met een typisch dorps karakter. De ontwerpers zagen er daarom ook op toe dat het typische stedelijk vertier zoals kroegen in de tuinwijken werden geweerd, zodat de nadruk lag op de gezinswoning als kern van het leven. 


Architecturaal werden tuinwijken gekenmerkt door lage eengezinswoningen met een voor- en een achtertuin in een omgeving met veel groen. In die omgeving is een project als De Woongaard, waarin de woorden wonen en boomgaard zijn samengebracht in de Tuinwijkstraat de metafoor voor groen wonen helemaal thuis.

Wide image
ARCHITECTUUR


De Woongaard zal niet alleen een groen baken vormen in de Tuinwijkomgeving, het wordt eveneens een baken van hedendaagse en mensgerichte architectuur. Afgeronde hoeken, organische vormen en een duidelijke relatie tussen binnen en buiten zullen De Woongaard kenmerken.

Daardoor wordt het project ook een woonplek op mensenmaat: niet dominant voor zijn omgeving, maar wel dominant aangenaam in het leven van zijn bewoners. De relatie met de parktuin wordt immers een essentiële kwaliteit, op haar beurt versterkt door een afschermend poortgebouw dat waakt over de groene, veilige en kindvriendelijke omgeving.

Large image right
Image in the right
LIGGING
Een hemelse thuis die toegang geeft tot de hele wereld 


Niet alleen met zijn rijke ontstaansgeschiedenis is De Woongaard onlosmakelijk verbonden. Want het project combineert ook de rust van een dorpse omgeving met het dynamisme en de bereikbaarheid van de stadsrand.


Het is een balans die je in het hele project terug vindt: de combinatie van een hemelse thuis op een plek die toegang geeft tot de hele wereld. Een perfecte omgeving voor jong en oud. Een plaats waar ‘thuiswerk’ een veelvoud aan betekenissen krijgt.


In Zaventem gaan werken en wonen hand in hand. Net zoals cocoonen en reizen. In De Woongaard haal je je auto uit de ondergrondse garage, maar liggen ook de verdere bestemmingen met de trein of het vliegtuig ‘op wandelafstand’.

AANBOD


Appartementen met vijf sterren 
De Woongaard is een kleinschalig woonproject dat 25 appartementen telt in twee gebouwen. Alle appartementen hebben een mooi en ruim terras en zijn zeer doordacht ingericht. Geen vierkante meter gaat verloren. 

In elk appartement is gekozen voor een optimaal contact met de parktuin en een grote raampartij die een zee van licht toelaat. De leefruimte is telkens optimaal georiënteerd en biedt een rechtstreekse toegang tot terrassen en privétuinen. Daar geniet je volop van de zon en de rust. 

De appartementen krijgen elk twee volwaardige slaapkamers. Er is een apart toilet voorzien en in de badkamer heb je de keuze voor bad of douche óf voor beide. Je krijgt daarbij een ruim budget om ze naar eigen smaak te laten afwerken. Dat geldt overigens ook voor de open keuken. De keukenbouwer maakt daarvoor per appartement een uitgewerkt voorstel. 

Large image right
First of two image
Second of two images
Image in the right

Stijlvol en praktisch. 

De appartementen zijn zodanig ontworpen dat je maximaal woongenot wordt gegarandeerd. Bovendien worden enkel kwaliteitsvolle en duurzame materialen gebruikt. Het resultaat is een hoogwaardige, stijlvolle uitstraling. En omdat je kan kiezen uit een groot aantal afwerkingsmaterialen, kan je je appartement nog volop naar je hand zetten.


Slim ingericht 

Alle appartementen zijn doordacht ingericht waarbij comfort en beleving voorop staan. In elke kamer én de badkamer is ook rekening gehouden met alle ruimtelijk comfort 


Hoogtechnologisch en duurzaam 

Energetisch zijn de appartementen in De Woongaard TOP! Uiteraard wordt de hele constructie gebouwd met de beste energiewaarden in het achterhoofd. Zowel op vlak van technieken als op vlak van isolatie. Voor jou is belangrijk dat je appartement wordt verwarmd met een warmtepomp die de vloerverwarming aanstuurt.

Geniet het hele jaar van het groene uitzicht


Ondergrondse kwaliteiten. 

Het gebouw beschikt over 29 makkelijk bereikbare ondergrondse parkeerplaatsen, waarvan 9 dubbele parkeerplaatsen. Daarnaast 17 afsluitbare fietsbergingen. Heb je een elektrische wagen of denk je er één aan te kopen? Geen probleem, er kunnen laadpalen worden voorzien in de garage. 


Ook aan de buitenkant ‘high end’! 
De prachtige parktuin is absoluut een unieke troef. Niet alleen geniet je het hele jaar door van het aantrekkelijke groene uitzicht, maar het park is ook ideaal om je kinderen in te laten ravotten, rustig een boek te lezen op een bank, of spontaan een babbeltje te slaan met één van je buren.

Large image right
Image in the right
INVESTEREN


Interessanter vind je niet! 


Beleggen biedt geen garanties en spaarboekjes geen rendement. Mensen sparen zich arm. 


Investeren in vastgoed daarentegen is en blijft een veilige en rendabele belegging. Dit geldt des te meer voor het project De Woongaard. 


Enerzijds omdat de appartementen aantrekkelijk zijn voor een brede doelgroep - van junioren die pas aan het werk zijn tot senioren die van hun oude dag genieten. Maar ook omdat de overheid volop investeert in de leefbaarheid en mobiliteit van de Noordelijke Brusselse stadsrand. 


Een lokale investeerder heeft met De Woongaard een extra troef in handen: de verhuurmogelijkheid in Zaventem is onvergelijkbaar, maar dit nieuwbouwproject zal bovendien ook huurders aantrekken voor wie Zaventem de perfecte mobiliteitsoplossing biedt: de nabijheid van de luchthaven zal bijvoorbeeld voor expats ongetwijfeld extra aantrekkelijk zijn.